Pot să parchez pe locurile de parcare de reședință?
13Cred că majoritatea șoferilor din sectorul 3 a observat că de vreo două luni locurile de parcare care se află pe bulevarde (de ex. Camil Ressu, Theodor Pallady) au fost trasate și din ce în ce mai des apar pe unele dintre ele și plăcuțele cu ”Nu parcați”, ”Loc de parcare plătit” etc. ale noilor beneficiari.

Practic, au fost atribuite de primărie locatarilor din zonă care au depus cererile către DSP (Direcția Servicii Publice, noul departament care se ocupă de atribuirea locurilor de parcare înlocuind ADP-ul). De unde rezultă că parcările nu mai sunt disponibile la liber pentru orice șofer care putea lăsa mașina acolo pentru oricât timp dorea, fără să aibă grija vreunei amenzi. Unde parcăm dacă avem treabă în zonă? Ne răspunde chiar primarul Robert Negoiță: dacă beneficiarul părășeste locul de parcare ”în timpul zilei, adică de la ora 8 la ora 18, dacă nu mă înșel, altcineva poate ocupa locul de parcare temporar, cu condiția că pune numărul de telefon în parbriz”. Putem deci parca liniștiți în timpul zilei pe orice loc de parcare închiriat de la DSP, chiar și pe cele dintre blocuri, doar să lăsăm un număr de telefon și să ne mutăm mașina când beneficiarul ne solicită asta. Dacă nu lăsăm numărul de telefon, tot primarul spune că beneficiarul care a încheiat contract cu primăria pentru acel loc de parcare poate suna la politie imediat, care vine și ridică mașina. Taxa de recuperare e de 500 de Lei, așa că e bine să aveți telefonul în parbriz și să și răspundeți atunci când sunteți sunați.

Altfel, odată cu asta a crescut și numărul de locuri de parcare disponibile spre închiriere, cred e bine să reînnoiți cererea către DSP, aveți șanse mari să primiți. Cererea se poate depune online aici, unde după ce vă completați adresa de mail veți primi un link valabil doar o oră. Accesați linkul și după trei click-uri veți completa online cererea de atribuire care va trebui apoi printată, semnată, scanată și atașată în pasul următor. Ajunși aici trebuie să aveți deja scanate toate documentele necesare eliberării autorizației de parcare pentru a le încărca în aplicație: copie C.I., certificatul de înmatriculare și cartea de identitate ale autovehicului, ITP-ul și polița RCA.

Puteți solicita loc de parcare și dacă aveți doar viză de flotant/reședință la acea adresă (îi puteți cere proprietarului apartamentului în care locuiți să vă ia în spațiu sau puteti merge fără proprietar la Poliție, dar cu contractul de închiriere original și să solicitați viză pentru perioada în care e încheiat contractul), și inclusiv dacă nu sunteți proprietarul acelei mașini dar o aveți în folosință prin contract de comodat/leasing/folosință. Pe toate cele de mai sus le veți încărca pe rând în site-ul Primăriei Sectorului 3. După finalizarea procesului, primiți pe mail un număr de înregistrare pentru solicitare și linkul către aceasta. Asta e aproape tot, mai e ceva.
Obligatoriu, trebuie să mai fie îndeplinite 3 condiții: să aveți toate obligațiile financiare către DITL achitate (impozite, amenzi, alte taxe), să nu beneficiați de un alt loc de parcare la noi în sector (nu poți avea două parcări în acelasi timp în sectorul 3) și să nu existe o altă autorizație pentru parcare pe numele altui beneficiar, înregistrată pe aceeași adresă. Bineînțeles, trebuie să existe loc de parcare disponibil în imediata vecinătate a imobilului în care locuiți – listele le găsiți pe site-ul primăriei sau la avizierul blocului – și e obligatoriu ca ”bateria de parcări” să nu se afle la mai mult de 30 de metri de limita blocului în care vă aveți domiciliul.

Dacă dispuneți de toate documentele de mai sus și îndepliniți condițiile obligatorii, depuneți solicitarea, aveți toate motivele să o faceți, s-au trasat și se trasează în continuare multe parcări. După eliberarea autorizației de parcare, puteți beneficia de locul de parcare 24 de ore din 24, 365 de zile pe an, dar dacă îl părăsiți în timpul zilei și îl găsiți ocupat la întoarcere, atunci sunați la numărul din parbriz și dacă nu, sunați la poliție și șoferul e bun de plată.
Deci ,daca locul de parcare este ocupat ,trebuie sa contactez acea persoana si sa-l astept sa vina ,daca nu raspunde chem militia , respectivul intre timp vine si eu parchez linistit pe locul meu de parcare dupa ce pierd 30 min, militianul respectiv afirma ca l-am chemat degeaba si ma amendeaza ,dar nu este mai bine sa punem blocatoare ca in sectoarele civilizate ,nu este mai bine ca cei de la serviciu parcari sa oblige pe cei ce s-au mutat in blocuri noi construite sa i-si achizitioneze si parcare ,sa nu mai pacheze pe trotoare si sa ocupe locurile de parcare platite ,sa nu mai existe certuri injuraturi si amenintari ,,daca suni la politie i-ti sparg parbrizul ” .Cam asta se intimpla in sec 3 ,un sector model de altfel , dar serviciu parcari lasa de dorit , mai are de studiat ,oricind poate oferi si directiona parcari moderne si la pret accesibil in subteran la b.dul Decebal
Daca vine dupa 30 de minute ii blochezi cu masina iesirea din parcare si astepti militianul sa-i dea amenda.
De ce credeți ca cel care ocupa o parcare, va veni după 30 minute? Dacă îl suni,eu cred ca are tot interesul sa vină repede. Nu mai aberați. Ca la a face rău, nici dracul nu va întrece. V ați cumpărat parcări.Urat!!!!
Ba distrusilor care va declarati samsari deparcare ca llatiti 500 lei pe an. Municipalitate aetae atat de proasta incat sa va dea voua parcari si voi abuzati de militie sa amendati pe oricine are treaba in zona. Daca municipalitatea nu asigura locuri de parcare la lober amenzile voastre sunt degeaba se anuleaza in instanta. Continuati sa va kkti pe voi de prosti si proprietari ai sulii
Am koc de parcare nominal pltit cu 400 anual dacă parchez pe un loc marcat cu galben plătesc amendă?
Deci unui plătește și 100 o folosesc! Nu scrie în contract nicăieri așa ceva! Parcarea este închiriată 24 din 24, nu pe intervale orare.
Chestia cu lăsatul numărului în geam nu e prevăzută nicăieri, Negoiță bate câmpii.
Lucru confirmat și de poliția locală: odată achitată taxa și semnat un contract de închiriere, beneficiezi de parcarea aia 24 de ore din 24. Nu mai răspândiți informații false de la un primar care habar n-are ce are în traistă și ce prevăd propriile hotărârii locale.
De Florin , daca mergeți la un cabinet medical unde vă lăsați mașină ? Daca in apropiere este liber un loc de parcare nu parcați pe acel loc , 1 2 ore cât durează consultul ? Sau unde vă lăsați mașină ?
Corect! Parca toata lumea a inebunit! Platesc locul de parcare la resedinta pentru intervalul orar 17-5. Dar in restul timpului ma deplasez fara sa pot lua locul de parcare cu mine. Cei care reclama, oare nu au avut niciodata o astfel de necesitate? Daca da, atunci celor care reclama le-as da o amenda de 5 ori mai mare: pt lipsa de omenie.
Parcare reședința. Interval orar 17:00 – 7:00. Între aceste ore doar proprietarul este „stăpân”. Între 7:00 – 17:00 poate parca ori cine. Atenție însă. Mai nou, la intrarea în aceste parcări s-a montat semnul Accesul interzis cu plăcuța adițională, Cu excepția riveranilor. De aici decurg variante cu măsuri coercitive, rezolvabile doar de Poliție. Nu vă faceți singuri dreptate. Nici măcar să blocați mașina, nu mai zic de celelalte măsuri extreme, la îndemână. Sănătate.
Eu vreau, trebuie să-mi cumpăr o mașina. E o mare necesitate pentru familia mea. Cum fac cu parcarea până depun cerere și mi se aproba? Unde parchez eu legal? Am un soț bolnav de Alzheimer și nu am timp de glume. Cu adresa și proprietate în sectorul 3, cum rezolv eu aceasta problema?
Eu vreau, trebuie să-mi cumpăr o mașina. E o mare necesitate pentru familia mea. Cum fac cu parcarea până depun cerere și mi se aproba? Unde parchez eu legal? Am un soț bolnav de Alzheimer și nu am timp de glume. Cu adresa și proprietate în sectorul 3, cum rezolv eu aceasta problema?
Eu sunt venit din Iași, unde pentru mobilitate urbana, nu se interzice parcarea pe locul parcării de reședință(p.r.) a altuia, dacă este găsit liber in intervalul 8-16. Este de bun-simț, să lași la vedere un nr.de telefon pe bord. Mi s-au întâmplat, având p.r. să găsesc parcarea ocupata și am parcat pe alt loc găsit liber. Să gândim logic! Ai loc de p.r. la bloc și loc de muncă în altă parte, unde nu găsești loc de parcare cu plată dar sunt destule p.r. libere ale altor proprietari care, ca și tine, au loc de muncă în altă zonă. Haideti să lăsăm p.r. găsite libere și să parcam pe trotuar, pe partea carosabila, pe treceri de pietoni, să blocăm circulatia pentru că proprietarii de contracte de p.r. au drepturi,… dar nu sunt proprietari de parcare de reședință. Eu zic sa fim raționali , înțelegători și responsabili. Cu bunăvoință putem să găsim un loc de parcare fiecare.
Doamna Adriana Sh…! Până la contractarea unei parcări de reședință, dacă o să căutați mai departe de domiciliu, cu răbdare o să găsiți un loc provizoriu de parcare. Nu de reședință. Dar, de fiecare data va fi altul. Exista un loc pentru fiecare, trebuie căutat și găsit.